Guidad busstur på IPOS

Cirka 30 närboende hade anmält sitt intresse till bussturen den 20 oktober. Mårten Söderlund och Jan Bech-Sörensen, IPOS visade hamnen och de anläggningar där Kemira har sin verksamhet.

– Det finns många som kör förbi vår entré varje dag, men som inte vet vad vi gör inne på området. Därför ville vi visa detta och det näringsliv som finns här, säger Mårten Söderlund.

Under rundturen berättades det bland annat om tillverkningen av vattenreningskemikalier, fläckborttagningsmedel och växtnäring – produkter som används i vår vardag. Det ställdes många frågor och även om ålodlingen och champinjonodlingen som finns på industriparken.

– Vi stannade till vid Scandinavian Silver Eel och där fick alla gå av och titta på ålarna, säger Mårten Söderlund. Efter turen bjöds deltagarna in till Koppargrytan för att smaka ål och champinjoner, men även must som produceras i Kemiras gamla kök i huvudkontorets lokaler.

– Det var häftigt att se allt spännande som händer här. Man ser alla byggnader på långt håll och nu fick man veta lite mer och se vad som görs här inne. Det var mycket jag inte visste om sedan tidigare och jag gillar verkligen att det produceras saker som vi använder, säger Kerstin Ragab.

Skip to toolbar