Kemiras nya huvudkontor – bilden av Industrigatan förändras

I mitten av december flyttar Kemira från det nuvarande huvudkontoret på Industrigatan 83 till den nyrenoverade byggnaden på Industrigatan 70. Byggnaden renoveras både invändigt och utvändigt och fasaden mot Industrigatan kommer att ge ett nytt och snyggt intryck.

Det nya huvudkontoret på Industrigatan 70 har en lika lång historia som den gamla kontorsbyggnaden. Båda byggnaderna stod färdigbyggda 1955. Byggnaden på Industrigatan 70, som nu blir huvudkontor, togs 1955 i bruk som ett nytt personalhus kombinerat med fabriksentré och vaktrum. Det nya personalhuset var försett med ordentliga dusch- och tvättmöjligheter och separata skåp för arbetskläder och gångkläder. Även förmännen fick nya lokaler, liksom hälsovården.

Under åren som gått har hälsovården hunnit flytta ut och byggnadens andra våning har från och till använts som kontor. Bottenvåningen fungerar fortfarande idag som personalhus för anställda som inte har ombytesmöjligheter på sina arbetsställen och kommer så att förbli även när nu byggnaden tas i bruk som huvudkontor.

När arbetet med ombyggnationen är färdigt kommer entrén till fabriksområdet också att göras snyggare. Vägskyltar och aviseringstavlor kommer att få ny utformning och placering och växter och träd kommer att planteras under kommande vår.

E-commerce Park of Sweden som hyr lokaler i Kemiras nuvarande huvudkontor flyttar under hösten till HDs gamla lokaler på Vasatorpsvägen. Hyresvärden Sagax som hyr ut huvudkontoret till Kemira kommer att leta efter en annan hyresgäst för lokalerna på Industrigatan 83 som Kemira och E-commerce nu lämnar.

Skip to toolbar