Miljöpartiet imponerades av industriell symbios vid besök

Åtta politiker från Miljöpartiets Helsingborgsavdelning, bland andra kommunalråden Annika Roman och Marcus Friberg, besökte den 14 mars Kemira och Industry Park of Sweden för att få veta mer om ålodling, industriell symbios och näringslivets förutsättningar i Helsingborg. Besöket var en fortsättning på det intresse som skapades när finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund besökte oss förra året.

Dagen började hos Scandinavian Silver Eel och här fick politikerna lära sig mer om de problem och hot som ålen som art står inför. De fick sedan veta mer om Scandinavian Silver Eels arbete med att hjälpa ålbeståndet att växa samtidigt som de erbjuder ål för konsumtion på ett hållbart sätt.

Eftermiddagen fortsatte med inriktning på Kemira och vårt arbete med industriell symbios förklarades. Att industrin genom arbete med industriell symbios kan utvecklas till att bli mer konkurrenskraftig, skapa fler arbetstillfällen och stärka samhällsekonomin samtidigt som miljöpåverkan tydligt minskar imponerade på besökarna. Besöket avslutades med engagerade diskussioner kring vilka möjligheter industriell symbios ger för Helsingborgs utveckling som stad och vilka hinder som finns för en hållbar utveckling.

Skip to toolbar