Ny verksamhet på huvudkontoret

En helt ny verksamhet har flyttat in på Kemira Kemis huvudkontor vid Industrigatan. På bottenvåningen finns numera E-Commerce Park of Sweden. Ett kontorshotell helt inriktat på e-handelsföretag.

Skåne har väldigt många e-handelsföretag och flera av dem finns i Helsingborgsregionen. Att handla på nätet är något som ökar snabbt. Typiska artiklar som säljs över nätet är elektronikprylar, leksaker, lampor och kläder.

Amelie Lidén, verksamhetsansvarig på E-Commerce Park of Sweden.

– Vi ser en stark tillväxt i e-handeln medan traditionella butiker står still. En anledning kan vara att du kan handla på de tider som passar dig och att det är lätt att göra prisjämförelser, tror Amelie Lidén som ansvarar för den nya verksamheten.

Men E-Commerce ska inte bara erbjuda kontor, utan här har e-handlarna även tillgång till lagerutrymme.

– Många startar i liten skala och har lagret hemma och när man växer behövs mer lagerutrymme. Här finns möjlighet att hela tiden anpassa lagerytan till behovet och vi har hög säkerhet med larm och ronderande vakter, säger Amelie.

Verksamheten startade för tre månader sedan och flera företag har redan flyttat in. Både etablerade e-handlare och start-up företag.

– I en första etapp har vi plats för cirka 25 företag. Och vi har option på ytterligare utrymme om det skulle behövas, säger Amelie.

Skip to toolbar