Rescued Fruits i samarbete med Ica

Cecilia Larsson och Truls Christenson.

Helsingborg tar emot 90% av all frukt som kommer in till Sverige. Mot detta faktum föddes en idé om att ta tillvara på överbliven frukt i syfte att minska matsvinnet och göra livsmedelsindustrin mer hållbar. Nu har Rescued Fruits slutit avtal med Ica.

Fruktsvinnet är en del av matsvinnet och innebär att överbliven frukt slängs istället för att komma till användning. Cecilia Larsson fick genom samarbete med Mindpark idén om att ta hand om frukten och förädla den. Idén testades, ett koncept togs fram och i början av 2014 startade Cecilia Marmeladmakeriet.

Marknadsundersökningen som gjordes visade på en intresserad marknad och efter kontakter med återförsäljare startade leveranserna av marmelad främst till fristående återförsäljare. Sedan sommaren 2015 har företaget varit etablerat på E-commerce Park of Sweden på Industrigatan 83. I Kemiras avställda kök produceras både marmelad och must. Företaget har växt med Truls Christenson som arbetar som säljare och namnet har ändrats till Rescued Fruits eftersom det nu finns fler produkter än marmelad.

Produktionen som startade med samarbete med fruktkorgsleverantörer och nu vuxit och Rescued Fruits har slutit avtal med Ica. Avtalet med Ica innebär att man hämtar överbliven frukt från Icas lager, tillverkar marmelad och must och levererar de färdiga produkterna till Ica-butiker. Till att börja med är det en sorts marmelad och tre sorters äppelmust som produceras och sedan i våras finns Rescued Fruits produkter i i Ica-butiker över hela landet. Avtalet med Ica medför också att Rescued Fruits är i behov av större lokaler och flyttar vidare med sin växande verksamhet.

– Att få ett avtal med Ica betyder väldigt mycket för oss. Att få leverera till en så stor kedja visar att vi har ett koncept som fungerar och som det finns framtid för, säger Cecilia Larsson, grundare av Rescued Fruits.

Marmeladen säljs i presentförpackningar på bland annat Turistbyrån och både marmelad och must finns att köpa i restaurang Koppargrytan. Alla produkter kan köpas i webbutiken
http://rescuedfruits.se/http://rescuedfruits.se/

 

Skip to toolbar